Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PROVEDENÍ MONTÁŽE SKELETU

4. Připravenost staveniště pro montáž

Před zahájením montáže se musí převzít spodní stavba ( základy ) a zařízení staveniště. Kontrolují a přebírají se především základy – hlavní rozměry vytyčeného objektu v modulové síti – výsledky kontroly montážní roviny základových konstrukcí zejména v modulové síti sloupů – výsledky kontroly vyčnívající výztuže, kování a podobných konstrukčních prvků zabudovaných v základech.
Dále se přebírá pevný výškový bod a směrové body včetně udání jejich hodnot ve výškopisu a polohopisu.
Ze zařízení staveniště se kontroluje jeho komplexnost pro tuto technologickou etapu, stav montážních ploch a pojezdových drah, stav komunikací, stav a rovinnost skladovacích ploch, funkčnost a bezpečnost montážního mechanismu.
Montážní práce se zahajují nejdříve po dosažení 70% předepsané krychelné pevnosti betonu základových konstrukcí.

5. Skladování dílců

Skladovací plocha na staveništi musí být upravená ( zpevněná, rovná a odvodněná ). Dílce se dopravují a skladují v takové poloze, v jaké budou v konstrukci zabudovány ( mimo sloupů ). Stěnové panely lze opírat až do sklonu 15o od svislice. Plochy určené ke skladování je třeba umístit v dosahu jeřábu a dimenzovat na potřebné množství prvků ( nevylučuje se montáž přímo z dopravního prostředku ). Na skládku je třeba umisťovat dílce tak, aby se při montáži nemusely přerovnávat – je třeba mít ložný plán při vývozu z panelárny.


6. Složení čety

Pro montáž skeletu soustavy S 1.2 je optimální počet pracovníků 7.
- 1 vedoucí čety - řídí práce, odpovídá za provedení, určuje postup montáže dle montážního plánu, způsob zavěšování, kontroluje svislost, jakost svarů, zálivek, zodpovídá za bezpečnost při práci
- 1 jeřábník - obsluhuje montážní mechanismus včetně běžné údržby, musí dbát na správné montážní postupy
- 2 montážníci – osazují prvky, rozměřují jejich polohu, osazují zálivkovou výztuž, provádějí zálivky, zabezpečují konstrukci montážními přípravky
- 1 vazač – vybírá a zavěšuje dílce na závěs jeřábu, vyrábí zálivkový beton
- 2 svářeči – zodpovídají za kvalitní provedení svarů, které provádějí

Žádné komentáře:

Okomentovat